Миодраг Мркић ПОСЛЕДЊА СФЕРА МИСТИКЕ > Књига о Белатукадрузу

Београд:Заветине, 2013, 1. шт. издање. – 511 стр.; 24. цм.

Прва исцрпнија монографија о богатом стваралаштву Мирослава Лукића

CIP – Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд
CIP – Каталогизација у публикацији
Народна библиотека Србије, Београд

Миодраг Мркић
ПОСЛЕДЊА СФЕРА МИСТИКЕ
Књига о Белатукадрузу

CIP – Каталогизација у публикацији
Народна библиотека Србије, Београд

821.163.41.09 Лукић М.
МРКИЋ, Миодраг, 1932–
Последња сфера мистике : сабрани радови о Белатукадрузу
(алиас Мирославу Лукићу) / Миодраг Мркић. – 1. штампано изд.
– Београд : Заветине, 2013 (Београд : Жиг). – 511 стр. : ауторова
слика ; 24 cm. – (#Библиотека #Заветине My opera. #Коло #1,
Канал Филтра ; #књ. #8)
Тираж 300. – Белешка о писцу: стр. 509–511. – Напомене: стр.
506–507.
ISBN 978-86-82255-12-3
a) Лукић, Мирослав (1950– )
COBISS.SR-ID 195917324

*
Увод у моје Сабране радове о Белатукадрузу / Миодраг Мркић

Ова књига, ипак, не обухвата тумачење целокупног опуса Белатукадруза – то је задатак оних који долазе, млађих.О Белатукадрузу (алиас Мирославу Лукићу) написао сам књигe, које су, углавном, својевремено, штампане у академским, малим, симболичним тиражима. И са великим бројем штампарских и других грешака (из Белешке о писцу, на крају ове књиге, читалац се може обавестити подробније о тим књигама). Крајем лета 2012. године, напунивши 81. годину живота, пожелео сам да све те књиге, угледам између истих корица, прештампам – али отклонивши штампарске и друге грешке, јер – чинило ми се, ако се то не учини сада, онда – када? Тако је настала ова књига о Белатукадрузу (алиас Мирославу Лукићу) или Последња сфера мистике.
Ова књига има 9 целина, које су у већини случајева прештампавају по хронолошком редоследу, онако како су прелиминарно штампане, осим прве две целине и уводног дела.
Све у свему, највише сам текстова написао о Белатуадрузу као песнику и уреднику „Заветина“, читавог низа часописа, а затим и управника комплексног „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“.

Децембар 2012. Миодраг Мркић

__
*…Лукић је трагалац за истином и вероватно један од зачетника не само српске књижевне елите и зоне преливања, већ и европске…
Лукић није од писаца које ће угурати у обавезну лектиру; није књижевни манекен, већ, стицајем околности, заточник до скора гета малих тиража, писац који пише у сенци бестселера.
Написао сам, већ књигу – студију о Лукићевом УЈКИНОМ ДОМУ, коју најшира књижевна јавност и штампани и електронски медији игноришу, из више разлога. Показао сам драгоцене разлике између тог Лукићевог романа – есеја и толиких сличних романа писаних на исту тему српских писаца, које су одавно прогласили „великима“. Оно што тим књигама, и писцима бестселера, фали, најкраће и најгрубље речено је … енергија књижевне уверљивости, књижевна веродостојност.
*
Мислим да Лукић види и изражава оно што ретко ко види у српској литератури.
Његов опус је скривен, и још увек се укрива, и није тешко претпоставити шта је свему томе узрок. Лукић је – свесрпска и свебалканска књижевна громада; овог писца ће прво „открити“ свет, Европа, па тек онда његов шири и ужи завичај. Највећа КЊИЖЕВНА ПЕПЕЉУГА српске књижевности управо минулог века у српској литератури – ето то је Лукић, што је већ примећено, али узгред, али треба понављати и спашавати образ… Не образ „књижевних маћеха“; зар су га икада имали?…
Довољно за оно што све време хоћу да изразим а измиче!…
========================
11196 Београд Раковица
Сердар Јанка Вукотића 1/13
(Мирослав Лукић)
Цена 1400,00 дин
. Могуће је ову књигу добити и по повлашћеној цени од 920,00 дин, уплатом преко Post neta на моб. Тел.: + 381 65 3006 950.
Поруџбина директно од издавача. Поручиоци изван Србије плаћају и поштански трошак. Новац шаљу преко Western Union-а . А своју кућну адресу, или адресу на коју желе да добију поручену књигу електронском или уобичајеном поштом!

ЛеЗ 0005500

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s