Србија незнана

Ова страница је посвећена оној другој, непознатој, боље рећи заборављеној Србији. Потиснутој. Салашарској. Скоро уништеној. Обраслој кудравом маховином…Вечној….
Симбол те друге, непознате Србије, неофицијелне су (тзв. Мали издавач) ЗАВЕТИНЕ:Ми, и Браћа Лукић. Али , пре свега, то је једна мало позната књига Лукића „Друга Србија“, штампана својевремено као бибилиофилско издање у малом броју примерака… Ова страница је основана на тим ретким недовољно познатим књигама, публикованих уз помоћ штапа и канапа, далеко од шире читалачке и културне јавности Србије и света.

ЛеЗ 0005526   

Бела Тукадруз (алиас Мирослав Лукић, 2009)
Бела Тукадруз (алиас Мирослав Лукић, 2009)

3 Comments Add yours

  1. stranac53 каже:

    За мене не постоји нити један једини српски писац, песник, књижевник, који се може сврстати у мало вредне. Велики поздрав од Мирослав Пећаранин рођен у Косаничкој Рачи код Куршумлије.

    1. m950 каже:

      Па добро, црни Мирославе, ви имате право на то своје мишљење, али – какве везе оно има са овом страницом? Или – и ако има, да мало не претерасте? Ако је све једнако важно, ако нема разлика, шта онда има?
      Моја „Друга Србија“, штампана – у симболичном броју прерака – у време када у најширој јавности актери другосрбијанци имају велики простор,напросто је скривена, али ја се не бојим да ће ме кроз време генерације које долазе изједначавати сврставати са другосрбијанцима…. Не бришем ваш коментар, нека га….

  2. m950 каже:

    Требало је да то незнаном коментатору напишем, да је моја брошура имала и оно своје друго, право име: Друга(чија) Србија…

Постави коментар