Коментари, разни

Овде намеравамо да публикујемо занимљиве, вицкасте, искошшене, неочекиване, необичне коментаре. За почетак оне које смо сами негде открили. Касније, и многе друге необичне коментаре, смешне и тачне, апсурдне и језгровите, које сте Ви уочили негде и послали да их прочитамо….

_______________

anonimus pepito | 06/12/2013 18:42

Samo kad smo u“ Balkanskom špijunu“ preko Čvorovića ismevali da Cia kao sve prati,i da su oni ćaknuti što ih prisluškuju..Americi je sumnjivo par stotina miliona ljudi koji hoće da im naude!?

(Београдска Политика, коментар уз чланак:  Нема скривања од НСА:      http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Nema-skrivanja-od-NSA.sr.html

Вашингтон – Да је торба Едварда Сноудена практично без дна, потврђују и нови детаљи о операцијама америчке Националне безбедносне агенције (НСА): она дневно евидентира близу пет милијарди података о локацијама мобилних телефона у сваком делу планете, што јој омогућава да прати кретање неколико стотина милиона њихових корисника.

Најновију „бомбу” о свестраном шпијунирању света од стране Америке – откриће да од НСА практично нико не може да се сакрије – објавио је „Вашингтон пост”, који на самом почетку ексклузивног чланка указује на наводну легалност ове операције: на мети нису наиме амерички грађани, али у широко забаченој мрежи се ипак нађу и њихове комуникације. Према странцима се, на основу „Патриотског закона” донетог после 11. септембра 2001. и у име националне безбедности САД, нема обзира.

Техника праћења кретања корисника мобилних телефона није тајна: доступна је свим националним службама, а омогућава је начин на који функционишу ови уређаји – њихова стална веза са мрежом примопредајника. Укрштањем података са три њихове антене добијају се координате локације уређаја и корисника – у реалном времену или накнадно, што се све чешће користи и у полицијским истрагама.

НСА ову технологију може да користи „навелико” захваљујући својим моћним компјутерима и специјалном софтверу, као и могућности да своје прислушне уређаје прикачи на каблове који на глобалном нивоу повезују мреже мобилне телефоније.

Подразумева се да је ово велики упад у приватност, данас универзално, али свугде компромитовано грађанско право. НСА је на овај начин у стању да прати кретање људи широм света и сазнаје ко где путује и с ким се састаје. …  )

_________________

Управник Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ

ЛеЗ 0005493

Постави коментар