Ново у мобилној књижари писаца

заветине: знак препознавања
заветине: знак препознавања

Овде ћете моћи да се обавестите о новим издањима у Малој књижари „Сазвежђа З“, али и да понешто купите, ма где се тренутно налазили на планети Земљи. Књига је боља од пилула: „Ако могу музика, мириси, кристали, зашто не би могла да лечи и реч?Или, барем, добра реч – она из књиге? Са том идејом група енглеских интелектуалаца отворила је у Лондону књижару специјализовану за „библиотерапију““. „Заветине“ не помаже држаава, финансирамо се од продаје штампаних на папиру издања и часописа „Заветина“, директних куповина од „Заветина“, и донација солидарности. Донације солидарности се примају од појединаца, индивидуа, или организација, или фондација, које потпомажу непрофитно издаваштво, преводилаштво и повезивање писаца различитих националности, језика и култура. Примамо донације како од филантропа из Србије, тако и од свих других, са свих континената земаљских, увек истичући на нашим штампаним издањима, порекло донација. Уплата се врши једноставно. – Донатори из света новац шаљу искључиво преко Western Uniona на адресу: Miroslav Lukić, 11000 Beograd, Serbia, Serdar Janko Vukotić 1/13. Када пошаљете новац, пошаљите и бројcontroll number na adresu (налази се у обрасцу за контакт, доле , како бисмо у нашем одељењу  Western Uniona могли да подигнемо новац који сте нам послали, као и вашу праву, тачну адресу, на коју треба да Вам пошаљемо књиге, часопис, ЦД. Ми ћемо Вам одмах, чим примимо новац, послати поштом  књиге, часописе и друго што сте наручили…„Заветине“ верују у цео свет који је једна држава!  Пријатељи из Србије шаљу новац уобичајеном поштаанском новчаном упутницом на адресу коју смо назначили.
========================================================
_________________________________________ контакт, поруџбина


==========================================

знак препознавања
знак препознавања

ЗАВЕТИНЕ  180309 БЕОГРАД-Раковица
Сердар Јанка Вукотића 1 / 13, СРБ 
+381653006950  miroslav7275@gmail.com

====================================
Миодраг Мркић
ПОСЛЕДЊА СФЕРА МИСТИКЕ
Књига о Белатукадрузу
_____________________________
Београд:Заветине, 2013, 1. шт. издање. – 511 стр.; 24. цм.
Цена 1400,00 дин.
Прва исцрпнија монографија о богатом стваралаштву Мирослава Лукића

CIP – Каталогизација у публикацији
Народна библиотека Србије, Београд

821.163.41.09 Лукић М.
МРКИЋ, Миодраг, 1932–
Последња сфера мистике : сабрани радови о Белатукадрузу
(алиас Мирославу Лукићу) / Миодраг Мркић. – 1. штампано изд.
– Београд : Заветине, 2013 (Београд : Жиг). – 511 стр. : ауторова
слика ; 24 cm. – (#Библиотека #Заветине My opera. #Коло #1,
Канал Филтра ; #књ. #8)
Тираж 300. – Белешка о писцу: стр. 509–511. – Напомене: стр.
506–507.
ISBN 978-86-82255-12-3
a) Лукић, Мирослав (1950– )
COBISS.SR-ID 195917324

*
Увод у моје Сабране радове о Белатукадрузу / Миодраг Мркић  

Ова књига, ипак, не обухвата тумачење целокупног опуса Белатукадруза – то је задатак оних који долазе, млађих.О  Белатукадрузу (алиас Мирославу Лукићу) написао сам књигe, које су, углавном, својевремено, штампане у академским, малим, симболичним тиражима.  И са великим бројем штампарских и других грешака (из Белешке о писцу, на крају ове књиге, читалац се може обавестити подробније о тим књигама). Крајем лета 2012. године, напунивши 81. годину живота, пожелео сам да све те књиге, угледам  између истих корица, прештампам – али отклонивши штампарске и друге грешке, јер – чинило ми се, ако се то не учини сада, онда – када? Тако је настала ова књига  о Белатукадрузу (алиас Мирославу Лукићу) или Последња сфера мистике. 
Ова књига има 9 целина, које су у већини случајева прештампавају по хронолошком редоследу, онако како су прелиминарно штампане, осим прве две целине и уводног дела.

Све у свему, највише сам текстова написао о Белатуадрузу као песнику и уреднику „Заветина“, читавог низа часописа, а затим и управника комплексног „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“.
 
Децембар 2012.                                                 Миодраг Мркић

__
*…Лукић је трагалац за истином и вероватно један од зачетника не само српске књижевне елите и зоне преливања, већ и европске…
Лукић није од писаца које ће угурати у обавезну лектиру; није књижевни манекен, већ, стицајем околности, заточник до скора гета малих тиража, писац који пише у сенци бестселера.
Написао сам, већ књигу – студију о Лукићевом УЈКИНОМ ДОМУ, коју најшира књижевна јавност и штампани и електронски медији игноришу, из више разлога. Показао сам драгоцене разлике између тог Лукићевог романа – есеја и толиких сличних романа писаних на исту тему српских писаца, које су одавно прогласили „великима“. Оно што тим књигама, и писцима бестселера, фали, најкраће и најгрубље речено је … енергија књижевне уверљивости, књижевна веродостојност.
*
Мислим да Лукић види и изражава оно што ретко ко види у српској литератури.
Његов опус је скривен, и још увек се укрива, и није тешко претпоставити шта је свему томе узрок. Лукић је – свесрпска и свебалканска књижевна громада; овог писца ће прво „открити“ свет, Европа, па тек онда његов шири и ужи завичај. Највећа КЊИЖЕВНА ПЕПЕЉУГА српске књижевности управо минулог века у српској литератури – ето то је Лукић, што је већ примећено, али узгред, али треба понављати и спашавати образ… Не образ „књижевних маћеха“; зар су га икада имали?…
Довољно за оно што све време хоћу да изразим а измиче!…

ЛеЗ 0003525

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s